BSO

BSO bij Kinderopvang de Bonte Koe


Wij bieden de volgende pakketten:
•  50 weken: Alle schoolweken + schoolvakanties. We hanteren 50 weken net zoals we in onze huidige opvang aanbieden. Hierbij hebben we de week tussen Kerst en Oud en Nieuw en de officiële feestdagen van de 52 weken afgehaald.
•  40 weken: Alle schoolweken.De 40 basisschoolweken opvang is vooral bedoeld voor ouders met een baan in bijvoorbeeld het onderwijs en ouders die in de vakanties zelf opvang regelen. U neemt dan 40 basisschoolweken opvang per jaar af en geen vakantieopvang. Mocht u toch graag gebruik willen maken van een incidentele dag vakantieopvang dan kan dat door aanschaf van een extra losse dag (mits de kindplanning het toelaat).

Voorschoolse opvang (VSO):
Het is mogelijk om van 7.00 uur – 8.30 uur voorschoolse opvang af te nemen. Dit is vooral interessant voor ouders die al vroeg op hun werk moeten zijn of een lange reistijd nodig hebben.
Naschoolse opvang (NSO): Als de school is afgelopen (afhankelijk van uw school) start de naschoolse opvang. De Naschoolse opvang is geopend tot 18.00 uur.
Opvang in vakanties: Tijdens de schoolvakanties kan uw kind de hele dag terecht bij de BSO (mits u een 50 weken pakket afneemt). U kunt uw kind brengen tussen 7.00 uur – 9.00 uur en ophalen tussen 16.30 uur – 18.00 uur (dezelfde tijden als de huidige kinderopvang)
Studiedagen: Helaas is het niet mogelijk om tijdens een studiedag uw kind bij onze BSO te brengen, vanwege de peuteropvang die ‘s ochtends in dezelfde ruimte plaats vindt.

Vervoer:
Omdat het voor ons niet haalbaar is om alle 7 basisscholen met eigen vervoer op te halen, vanwege de aantal leidsters die daarop ingezet moeten worden hebben we er voor gekozen om dit uit handen te gaan geven aan een taxibedrijf. Na een aantal gesprekken met verschillende taxibedrijven, hebben we een erg goed gevoel bij taxi Brookhuis. Inmiddels hebben we meerdere gesprekken met hen gehad en is ons gevoel nog meer bevestigd. Daarbij hebben wij uitgesproken dat we de volgende punten heel erg belangrijk vinden:
•  Herkenbaarheid voertuig en chauffeur
•  Vaste chauffeurs
•  Warme overdracht van de kinderen naar onze leidsters toe
•  Op tijd komen bij de juiste scholen
Taxi Brookhuis heeft veel kinderopvangcentra en BSO’s als klant en weet dus goed hoe ze de kinderen zeker, veilig en tijdig kunnen vervoeren. Dit zullen zij doen met een 8 persoon taxibusje.
Daarbij zullen wij met een digitaal planning systeem van Brookhuis gaan werken, waarin we alle kinderen en bijbehorende ritten kunnen registeren, zodat de chauffeurs altijd weten welke kinderen er op gehaald moeten worden en de lijntjes dus erg kort zijn.
Wij zullen van de volgende scholen de kinderen gaan halen:
•  De Wegwijzer in Losser
•  De Veldzijde in Losser
•  De Verrekijker in Losser
•  De Martinus in Losser
•  De Imenhof in Losser
•  De Saller in Losser
•  Meester snel in Losser
Opvang is inclusief eventuele broodmaaltijd, tussendoortje, fruit en drinken.

Dagindeling

Na de eventuele broodmaaltijd hebben de kinderen keuze uit verschillende activiteiten. Ze kunnen deelnemen aan de aangeboden activiteiten zoals spellen doen, knutselactiviteiten, kookactiviteiten, in de moestuin werken en de dieren verzorgen. Ook kunnen ze natuurlijk zelf iets kiezen om te spelen zoals even lekker uitrusten met een boekje op de bank, voetballen in de wei, in de zandbak spelen en nog veel meer. Onder begeleiding is het natuurlijk ook mogelijk om naar de stal te gaan. In het najaar is het mogelijk maïs op het land te gaan rapen, of in het vers gemaaide gras te spelen in de zomer.
In de vakantie zijn kinderen de hele dag op de BSO, dat betekent meer tijd om te spelen! Er worden dan ook extra activiteiten aangeboden zoals een uitstapje naar het bos, het maken van een blote voeten pad, met een verrekijker op zoek naar dieren in de wei, koken&bakken, en nog veel meer!

Tarieven

Het uurtarief voor het jaar 2024 zijn als volgt:

50 weken pakket uurtarief: € 9,91
40 weken pakket uurtarief: € 10,48
VSO (voorschoolse opvang) uurtarief: € 10,48

Het uurtarief is inclusief de taxi kosten.

Alles om ons te bereiken

Kinderopvang De Bonte Koe

Honingloweg 30a
7581 PK, Losser

Tel: 053-5362026
Kantoor KOV: maandag-dinsdag-vrijdag
Kantoor BSO: maandag-dinsdag-vrijdag
KVK nummer: 54171539
LRK nummer: 176070941
LRK nummer BSO: 228327088
Email: info@kinderopvangdebontekoe.nl
Email: bso@kinderopvangdebontekoe.nl